Actualitat

D´esquerra a dreta, Vilajosana, Estruch, Rodríguez i Montaner  Berga i Sant Feliu de Guíxols, certificades com a  DTF  

La majoria de turistes al Bages són catalans i no s´hi queden a dormir

(40/02/2015) Una enquesta a 800 visitants revela que el 75% són de Catalunya i que més de la meitat només s’hi està un dia

 Set pobles reduiran el 20% el seu consum energètic amb disset calderes de biomassa

(04/02/2015) Set municipis del Berguedà (Bagà, Berga, Cercs, Gisclareny, Gósol, la Pobla de Lillet i Saldes), amb la col·laboració del departament d’Agricultura, reduiran el 20% la factura energètica gràcies al projecte d’instal·lació de 17 calderes de biomassa que subministraran energia a 34 equipaments municipals (escoles, ajuntaments, museus, sales polivalents).

 Solsona i Cardona creen un projecte de promoció socioeconòmica pioner

(04/02/2015) Un projecte supramunicipal i publicoprivat que treballa per la dinamització econòmica i social del territori. Així es pot definir la nova Agència de Desenvolupament Local de Solsona i Cardona que els ajuntaments i les entitats empresarials dels dos municipis del Solsonès i el Bages han posat en marxa, en una iniciativa singular i pionera a Catalunya.

 Institucions i empreses de Súria poden accedir als ajuts del programa Leader

(02/02/2015) Queda aprovat pel ple municipal per unanimitat l’adhesió de Súria al grup d’acció local

 Pelegrí: “Apostem per la gestió multifuncional sostenible com a eina de conservació i millora dels espais protegits”

(02/02/2015) Agricultura presenta el Pla de gestió dels espais naturals protegits de Catalunya 2015-2020

El conseller anuncia canvis organitzatius i de model de gestió dels Parcs per aplicar una gestió multifuncional, integrada en el propi territori, com a eina per millorar la conservació i la dinamització sostenible del territori inclòs en un espai de protecció especial

 Solsona i Cardona s´alien en una agència de desenvolupament local del territori

(02/02/2015) És una iniciativa conjunta dels agents públics i privats de totes dues poblacions amb el suport del Servei d’Ocupació de Catalunya i el cofinançament del Fons Social Europeu.

 Santa Coloma recuperarà enguany el conreu de la vinya

(30/01/2015) Es dedicaran 1,7 hectàrees propietat de la Diputació a la plantació experimental de ceps amb l’assessorament tècnic de l’Incavi. L’objectiu a llarg termini és arribar a elaborar un vi colomenc.

 Proposen que la futura Llei d´Alta Muntanya inclogui una agència de promoció econòmica del Pirineu

(21/01/2015) Agents públics i privats del territori debaten sobre el contingut de la nova legislació en una primera sessió a Berga

 Berga i Sant Feliu de Guíxols, certificades com a Destinació de Turisme Familiar

(21/01/2015) Amb aquestes noves certificacions, Catalunya ja compta actualment amb 18 Destinacions de Turisme Familiar i 11 més en procés de certificació. A més, Berga és la tercera destinació d’interior de Catalunya que aconsegueix el segell DTF. Les altres dues són Les Valls d’Àneu i Muntanyes de Prades.

 Muro insta el sector turístic de la Catalunya Central a unificar esforços per trobar actius

(20/01/2015) La directora general de Turisme destaca l’enoturisme, el paisatge, Montserrat o el Camí Ignasià com a valors

 Pelegrí: “Seguirem impulsant i consensuant les polítiques amb el sector orientades a la competitivitat, la bioeconomia i la gestió sostenible del territori”

(19/01/2015) Catalunya incrementa fins el 50% la seva aportació al cofinançament del nou PDR per compensar la retallada del 74 % de les aportacions de l’Estat

 Onze locals ofereixen el menú de la caça i la tòfona

(14/01/2015) Els menús esmentats s’ofereixen per preus que van des del 20 euros el més econòmic fins als 38 el més car. Hi participen restaurants de Berga, Espinalbelt, Guardiola de Berguedà, Sant Jaume de Frontanyà, Santa Maria de Merlès, Vilada i també de l’Ametlla de Merola, a Puig-reig.

 Les entitats del sector forestal i l’administració donen suport al Pla d’acció del sector forestal del Solsonès 2015-2020

(31/12/2014) El Pla d’Acció del Sector Forestal del Solsonès té l’objectiu principal de millorar la seva competitivitat i el grau d’ocupació del sector forestal (fusta i biomassa) a través de la dinamització empresarial i industrial.

 


Butlletí 2

L´antic lema ´Manresa, cor de Catalunya´ torna a escenaImma Clop, del CTFC

El Consell espera 200.000 euros de la Diputació per convertir els rius en rutes

(09/01/15) L’ens comarcal ha documentat els itineraris del Cardener i el Llobregat i ha identificat els punts negres que cal arranjar per fer realitat el projecte

 

Es creen els I Premis d’Enoturisme de Catalunya

(09/01/2015) Les candidatures es poden presentar fins al 31 de gener

Es posa en marxa un pla pilot per tornar el dinamisme al bosc

(30/12/14) Els propietaris forestals aplaudeixen que hi hagi el suport de diverses administracions

10 empreses turístiques del Parc Natural del Montseny obtenen la Carta Europea de Turisme Sostenible

(23/12/14) Després d’un any de treball, un total de 10 empreses turístiques d’allotjament, restauració i interpretació i guiatge del Parc Natural del Montseny han rebut la distinció de la Carta Europea de Turisme Sostenible. La signatura dels 10 acords entre el Parc Natural del Montseny i les empreses crea un marc de col·laboració que permetrà a l’espai protegit, a la Federació Europarc i a les administracions de turisme discriminar-les positivament.

 

El CTFC insta els ajuntaments del Solsonès a usar fusta local

(20/12/14) Aconseguir moure la fusta dels boscos locals i que sigui per a un ús que permeti donar-li un valor més elevat.

 

´Manresa, cor de Catalunya´, lema oficial després de 50 anys sent el més conegut

(11/12/14) L’Ajuntament recupera l’històric eslògan, del qual té els drets des del 1969, i l’acompanya d’una nova imatge

 

Berga estrena un web per promocionar la ciutat turísticament

(11/12/14) El portal ofereix rutes, esdeveniments esportius, un director de clubs i serveis d’activitats, entre d’altres opcions

  

L’agència Bages Turisme comença a caminar

(26/11/2014) Depenent del Consell Comarcal del Bages i coliderada per l’Ajuntament de Manresa, l’ens que agrupa la iniciativa turística pública i privada al Bages comença el procés d’adhesions.


Butlletí 1

Neix Viu el Bages, una experiència turística amb caràcter propi i valors de territori 

(18/11/2014) La capsa regal que inclou l’allotjament per a dues persones en un dels quatre establiments, a més d’una vintena de propostes per conèixer la gastronomia, la cultura, la història, el paisatge i el lleure de la comarca, es pot adquirir a www.viuelbages.cat.  Els establiments Hotel Món Sant Benet, Hotel Abat Cisneros de Montserrat, Mas de la Sala de Sallent i el Parador de Cardona lideren la iniciativa
Capsa regal “viu el Bages” a TV3
http://www.viuelbages.cat/

 Pelegrí veu el sector agroalimentari i forestal com uns grans aliats per al Berguedà

(18/11/2014) Un 40 % de les petites i mitjanes empreses que hi ha a la comarca tenen la seva activitat en aquests dos àmbits

 

La Catalunya Central manté sis cuiners i quatre restaurants a la guia Michelin 2015

(18/11/2014) La nova edició no incorpora cap ‘tres estrelles’ • El manresà Jordi Cruz encara no entra al grup més selecte